A Szivárványnet Kft. szolgáltatásai

 

RadioNet Internet szolgáltatás (RLAN)

Ha Ön olyan területeken lakik ahol az ADSL nem kiépíthető, vagy nem fizet elő vezetékes telefonra, de szüksége van Internet hozzáférésre, és emiatt olyan alternatív megoldást keres, amely biztosítja a korlátlan Internet használatot percdíj nélkül havi fix díjért, akkor figyelmébe ajánljuk a SzivárványNet Kft. RádióNet szolgáltatását. A szolgáltatás előnyei közé tartozik, hogy megszûnik a telefondíj, így jelentősen olcsóbban lehet Internetezni, valamint a szolgáltatás korlátozás mentes és egész nap használható. Különböző díjcsomagjaink 2048-30720-kbps, illetve ennél magasabb adatátviteli sebességet tesznek lehetővé. A kapcsolódáshoz szükséges eszközöket 1 éves szerződéskötés esetén, díjmentesen biztosítjuk Ügyfeleink részére. A csomag tartalma, 1 db nem publikus (intranet) IP cím, E-mail cím(ek) (5000Mb postafiók méret, amely központilag vírusellenőrzött!), 2000Mb WEB tárterület. A szolgáltatást egyelőre Székesfehérvár, Kincsesbánya, Kőszárhegy, Kisfalud, Pákozd, Börgönd, Iszkaszentgyörgy (Kisiszka hegy), Csala és Lovasberény területén lehet igénybe venni, melynek feltétele, tiszta optikai rálátás a SzivárványNet Kft. valamelyik átjátszóállomására. Mivel a rádióadó engedélyezett teljesítménye rendkívül kicsi (100mW, egy rádiótelefon teljesítménye 2000mW), az átjátszóállomásoktól max. 1-2 kilométerre lehet a szolgáltatást igénybe venni, de ez a távolság a terepviszonyok függvényében lehet több vagy kevesebb is. Amennyiben a tiszta optikai rálátás biztosított (az adó és vevő pont között nem lehet árnyékoló tárgy, például fa, épület, stb.), a helyszínen díjmentes próbaméréssel ellenőrizzük a vételi lehetőségeket. Az átjátszóállomások számát folyamatosan bővítjük, a jelenleg elérhető adópontokról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhet.

KábelNet/OpticNet Internet szolgáltatás (KLAN/OPTICNET)

KábelNet/OpticNet szolgáltatásunkat Székesfehérvár területén elsősorban a lakótelepeken, tömbházakban (panel) lehet igénybevenni. A hálózatot folyamatosan bővítjük a jelenleg elérhető hálózatról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhet. A KábelNet/OpticNet szolgáltatás feltételei megegyeznek a RadioNet szolgáltatás feltételeivel, de a havi díja kedvezőbb.

Bérelt vonali szolgáltatás

Nagy adatforgalmi igényû cégek, intézmények részére ajánlott szolgáltatás, amely magas színvonalon, közvetlen és állandó Internet csatlakozást tesz lehetővé digitális menedzselt bérelt vonalon, vagy mikrohullámú csatornán keresztül. Lokális hálózatok csatlakozása esetén ideális megoldást nyújt. Az adatkommunikáció sebessége közvetlen vonalon 64 kbps - 2 Mbps között helyezkedik el. Forgalomfüggő és forgalomfüggetlen(átalánydíjas) előfizetési csomagjaink segítségével, előre és pontosan megtervezhető a havi Internet használati költség. A cég saját Internetes címen (www.cégnév.hu) jelenhet meg, amelyet a domain név szolgáltatás tesz lehetővé. E cím segítségével az internetezők könnyebben eljutnak az adott cég honlapjára, a vállalati arculat, tevékenységi kör, szolgáltatások, termékek, újdonságok, állásajánlatok, stb. állandó ismertetését biztosítják az Internet felhasználók számára. Az elektronikus levelezésre szolgáló postafiókok (e-mail címek) ebben az esetben a cég saját mail szerverén keresztül kerülhetnek kiosztásra, illetve módosításra. Ez a szolgáltatás automatikusan az összes levelet a "cégnév.hu" domain név részére küldi el, ahol a belső névkiosztásnak megfelelően eljut a pontos címzetthez.

Domain név regisztrálás - Saját Internet cím bejegyzés:

Cégek számára saját néven történő megjelenés biztosít az Interneten (pl. www.cégnév.hu ), ahol a cég dolgozói részére cégnévvel ellátott e-mail címek kiosztásának lehetősége valósul meg (pl. valaki@cegnev.hu ). A cég saját Internetes címen (www.cégnév.hu) jelenhet meg, amelyet a domain név szolgáltatás tesz lehetővé. E cím segítségével az internetezők könnyebben eljutnak az adott cég honlapjára, a vállalati arculat, tevékenységi kör, szolgáltatások, termékek, újdonságok, állásajánlatok, stb. állandó ismertetését biztosítják az internet felhasználók számára.

WWW szerver üzemeltetése

Azon ügyfeleink részére - akik már rendelkeznek Internetes honlappal, de külön kívánságuk az, hogy adataikat teljesen elkülönítve kezeljük -WWW server üzemeltetése- szolgáltatásunkat ajánljuk. 

Fix IP cím bérlése

Ezt a szolgáltatásunkat javasoljuk Önnek ha kapcsolt-vonali, vagy ISDN hozzáféréssel rendelkezik és bizonyos feladatok elvégzése érdekében saját, állandó, saját IP címre van szüksége.

Szolgáltatás szüneteltetése:

Kapcsolt-vonali (modemes) vagy ISDN egyéni hozzáférés esetén magát az Internet hozzáférést mint szolgáltatást lehet szüneteltetni úgy, hogy az e-mail cím továbbra is fennmaradjon. A szüneteltetés oka lehet például egy hosszantartó külföldi tartózkodás, amikor az e-mail címre kapott levelek ugyanúgy fontosak, de az Internet hozzáférést ebben az időszakban a felhasználó nem veszi igénybe.